ÇAMAŞIR MAKİNASI İLK ÇALIŞTIRMA VE BAKIM
Yeni bir çamaşır makinası aldınız öncelikle hayırlı olsun, Yetkli servis makinanızın kurulum ve tanıtımını yaptı ilk çalıştırma işlemini muhakkak boş yapılması gerekmektedir çünkü; hem fabrikasyon kimyasallardan arındırma temizlik amaçlı hemde makinamızın ön kapak contası (körük lastiğini ) yumuşatmak ve uzun ömürlü olmasını sağlamaktır. Boş yıkma işlemini detarjan ile yapılması gerekiyor, deterjan kutusunda ana yıkama bölmüne az miktar detejan atıyoruz (yarım çay bardağı) pamuku programını seçip 90 C' de boş yıkama yaptırıyoruz.
ÇAMAŞIR MAKİNASI GENEL BAKIM VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Makinamızında belirli aralıklarla bakıma ihtiyaçları vardır uzun ömürlü kullanım için ve bu bakımları siz kullanıcılarda rahat bir şekilde yapabilirsiniz; Öncelikle kireç önleyici ve kazan temizleyici piyasada bir çok ürün vardır eğerki su sertlik oranınız düşük kireçsiz bir bölgede iseniz kesinlikle her yıkamada kireç önceleyici kullanmanızı tavsiye etmem periyodik olarak 3 ayda bir boş kireç önleyici ile yıkama yapabilirsiniz bu yeterli olacaktır ancak çok kireçli bir bölgede ise haftada bir kireç önleyici ile boş yıkama yapmanızda fayda olacaktır. Ayda 1 defa olmak kaydıyla tahliye pompamızı gözden geçirmemiz gerekir kıyafetlerin cebinde unuttuğumuz ufak tefek yabancı maddeler tahliye pompasında birikmektedir, Cihazımızın kullanım kitapcığına bakarak tahliye pompa temizliği yapabilirsiniz. Ön kapak contası ( körük lastiği ) Her yıkama sonunda mutlaka arasına bakmamız gerekir ufak çorap, yabancı maddeler lastik arasında kalabilir ve lastiğimizin aralarını belirli aralıklarla silmemiz kazan içerisinde oluşan kötü kokuları ve küflenmeyi önleyecektir. Çamaşır makinamız yıkama programını tamamladı içerisindeki kıyafetlerimizi bekletmeden almanızda fayda olacaktır çünkü nemli olan kıyafetlerimiz uzun süre kapalı kaldığında kötü koku oluşumuna neden olacaktır. Kıyafetlerimizi aldıktan sonra her yıkama sonu mutlaka çamaşır makinamızın ön kapağı ve deterjan kutusunu belirli aralıkta bırakalım bir süreliğine havalansın oluşacak rutubet pas kötü kokuların önlenmesinde çok önemlidir.
ARIZALAR VE OLASI NEDENLERİ
ÇAMAŞIR MAKİNAM ÇALIŞMIYOR.
Günümüzde çamaşır makinaları Elektronik sistem ve mekanik sistem olarak kullanılmaktadır eğer makinanız elektronik bir cihaz ise ekran veya led göstergeye sahip ise hiç bir ekran göstergesi gelmiyor ve ışıkları yanmıyor ise öncelikle yapmanız gereken kullanmakta olduğunuz prizinizi kontrol etmek olsun priziniz sağlam ise sorun makinanızdadır ve olası nedenleri;
1- On / Off şalter arızalı olabilir
2- Elektronik bir cihaz ise ana kart arızalı olabilir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI KAPAĞI KİLİTLEMİYOR
Cİhaz çalışıyor ve sadece kapağı kilitlemiyor ise olası nedenler;
1- Kapağın mandal kısmında mekanik sorun olabilir.
2- Kapak kilidi arızalı olabilir.
3- Elektronik bir sisteme sahipse cihazınız ana kart olabilir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI KAPAK AÇILMIYOR
Makinanızı çaşıştırdınız ve program bitirdi veya yıkamanın ortalarında arızaya geçti ve kapak açılmıyor ise olası nedenler;
1- Program normal şekilde bitti ve açılmıyor ise kapak tutamağınız kırılmış olabilir mekanik olarak kapak açılmaz.
2- Program tamamlamadı ve içerisinde su ile kaldı ise kapak emniyetiniz için açılmayacaktır burda yapmanız gereken tahliye pompasını kontrol etmelisiniz su boşaltmasını engelleyen yabancı maddeler olabilir.
3- Program normal olarak bitti ve halen kapak açılmıyor ise cihazınızın fişini çekin ve 3 dk sonra tekrar deneyin açılacaktır, Eğer aynı sorunu tekrarlar ise kapak kilidiniz arızalıdır.
4- Elektronik bir sisteme sahip ise cihazınız çat çatlı kapı kilidi kullanıyor olabilir ve ana kartta sorun olma olasılığı yüksektir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI SU ALMIYOR
Makinamıza çamaşırları yerleştirdik ve makinamız su almıyor ise önceliğimiz musluğu kontrol etmek olması eğer musluk sağlam ise olası sorunlar;
1- Çamaşır makinamızın kapağının tam kapandığından emin olunuz kapağı kilitlemiyor ise su alma işlemine geçmeyecektir.
2- Çamaşır makinamıza bağlı olan temiz su hortum bağlantısını sökerek burda filtremiz vardır şebeke suyundan gelen pislikleri filtreler bu filtre tıkalı ise su almaz veya çok yavaş alıyor olabilir.
3- Su alma ventili arızalı olabilir (elektrovalf)
4- Makinamız çift su girişli ise bazı marklarda mutlaka cift girişinde musluğa bağlı olması gerekmektedir.
5- Elektronik bir sisteme sahip ise cihazımız ana kart arızalı olabilir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI SU ISITMIYOR
Makinamız çalısıyor ama su ısıtmıyor veya su ısıtma arızası veriyor ise olası nedenler;
1- Rezinstans ( Isıtıcı ) arızalıdır.
2- Mekanik cihazlarda Termostat arızalı olabilir. Elektronik Cihazlarda ntc ısı sensörü arızalı olabilir.
3- Rezinstans ( Isıtıcı ) yüksek akım çektiği için zamanla rezinstansı besleyen kablolar ısınarak zarar görebilmektedir, Kablo kaynaklı sorun olabilir.
4- Elektronik ana kartımızda sorun olabilir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI SU BOŞALTMIYOR
Makinamız çalışıyor fakat su boşaltmıyor ve sıkma yapmıyor ise olası nedenler;
1- Tahliye pompasında yabancı madde olabilir para, iğne vs. Tahliye pompa temizliği yaptınızda sorun düzelecektir.
2- Tahliye pompa motoru arızalı olabilir.
3- Elektronik bir çamaşır makinası ise cihazımız ana kart arızalı olabilir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI SIKMA YAPMIYOR
Makinamız çalışıyor suyunu boşaltıyor ama yüksek devir sıkmaya geçmiyor ise olabilicek sorunlar;
1- Elektronik bir sistem çamaşır makinası kullanıyor iseniz denge yük özelliği bulunur cihazınızda içerisine yüklediğiniz çamaşırları dengelemez ise yüksek devir sıkmaya geçmeyecektir bu tip durumda cihazınızı durdurun ve yük dengesini bozabilecek kıyafetinizi alıp tekrar deneyin.
2- Yıkama motorunuz arızalı olabiilir.
3- Elektronik sistem çamaşır makinası ise ana kart arızalı olabilir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI KAZAN DÖNMÜYOR
Makinamıza çamaşırlarınızı yerleştirdiniz suyunu aldı fakat kazan dönmüyor ise olası sorunlar;
1- Kazan kasnağı ile yıkama moturumuz arasında bulunan kayışda sorun olabilir.
2- Yıkama motorumuz arızalı olabilir
3- Elektronik sistem cihazlarda ana kart, Mekanik sistem cihazlarda Mekanik beyin arızalı olabilir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI SESLİ ÇALIŞIYOR
Çamaşır makinaları kullanıma bağlı olarak mekanik aksamları zaman içerisinde yıpranmaktadır. Sizinde çamaşır makinanız yüksek devir sıkmaya ulaştığında ses seviyesi oldukça artmakta ve çok titreşimli çalışıyor ise olası nedenler;
1- Çamaşır makinanızın zemine göre ayak ayarının ayarsız olamasından kaynaklanıyor olabilir.
2- Kazan içerisine yerleştirdiğiniz çamaşıra bağlı ses yaptırabilir.
3- Amartisörlerde sorun olabliri.
4- Kazanımızı tutan askı yaylarında sorun olabilir.
5- Kazanımız arızalı olabilir aşırı derecede arızalı olduğunda zemine paslı su akıtır.
6- Yıkama motorumuz arızalı olabilir.
ÇAMAŞIR MAKİNASI SU AKITIYOR
Çamaşır makinamız çalıştığı zemine su akıtıyor ise bir çok nedeni olabilir genellikle sahada edindiğimiz tecrübeler gereği oluşabilecek sorunlar şunlardır;
1- Çamaşır makinamızın musluk hortum bağlantısı ve tahliye giderini kontrol etmek.
2- Çamaşır makinasının ön kapak contası ( körük lastiği ) Delik veya yırtık olabilir.
3- Kazanda çatlak olabilir.
4- Çamaşır makinamızın iç aksam hortumlarında yırtık vs. olabilir.
Tüm Çamaşır makinaları arızaları için bizleri arayabilir her türlü konuda teknik bilgi edinebilirsiniz.
Ankara beyaz eşya bölge servisi olarak ; yaygın servis ağımız ile tüm ankara genelinde servislik hizmetini sağlamaktayız. Alanında uzman tecrübeli saha teknisyenlerimiz ile sorunlarınıza çözüm sağlamaktayız. Deneyimli ekibimiz ile ÇAMAŞIR MAKİNASINDA oluşan her türlü arızayı % 99 evinizde onarmaktayız ve Kullanmakta olduğumuz yedek parçalar orjinal & 1 yıl yedek parça garantisi altında resmi evraklı hizmet sağlamaktayız. Gayemiz siz değerli tüketicilerimize beyaz eşya sorunlarını en kısa sürede ekonomik ve Profesyonel olarak memmuniyetinizi kazanarak çözmekteyiz.