0312 375 49 55 0535 629 25 88 Başak mahallesi Karapürçek caddesi No: 90/B
BÖLGE SERVİS •  LOGO
Anasayfa / BULAŞIK MAKİNASI ARIZASI

BULAŞIK MAKİNASI ARIZASI

bulaşık makinesi arızası

BULAŞIK MAKİNASI ARIZASI

                               BULAŞIK MAKİNASI İLK ÇALIŞTIRMA VE TEMİZLİK

 

İLK ÇALIŞTIRMA

Yeni satın almış olduğunuz bulaşık makinasını servis ekibi kurulumu tamamladıktan sonra ilk çalıştırmamızı mutlaka boş yıkama yapmamız gerekir çünkü; fabrikada cihazlar paketlenmeden önce bulaşık makinamızın iç çelik veya krom aksamına ilaç sıkılmaktadır cihaz paketlendikten sonra metal yüzeylerdeki aşınmayı önlemek için fabrika bunu yapmak durumundadır. Bu sebebten dolayı cihazımızın ilk kullanımını yaparken tuz haznesine kapasitesi kadar tuz ekliyoruz ve parlatıcımızıda ekleyip yoğun 65 C lik programda deterjan ile boş yıkama yapıyoruz program bitene kadar. Makinemiz kullanıma hazırdır.

PARLATICININ ÖNEMİ

Bulaşık makinelerimizde yeni nesil cihazlarda parlatıcı olmazsa olmazımızdır çünkü parlatıcının amacı isminden anlaşıldığı gibi bulaşıklarımızın temiz ve parlak olmasını sağlamaktadır. Kullanmakta olduğunuz cihazların parlatıcı ayarları fabrika çıkışı 3 olarak ayarlanmaktadır genellikle ilk kurulum yaparken teknik servisiniz bulunduğunuz bölge su sertlik oranına göre ve kullanmakta olduğunuz deterjana göre parlatıcı ayarını ayarlaması gerekmektedir; uygun olmayan parlatıcı ayarlarında bulaşıklarda iyi kurutmuyor şikayeti veya çok yüksek parlatıcı ayarında cam eşyalarınızda mavileşme olacaktır ve bulaşıklarda su lekelir bırakabilir. En önemlisi parlatıcı alırken iyi markaları seçmenizi öneririm.

MAKİNE TUZUNUN ÖNEMİ

Makinelere eklediğimiz tuz ülkemizdeki bölgelere göre değişmektedir su sertlik faktörüne göre ilk kurulumda teknik servisiniz mutlaka tuz ayarını uygun seviyeye ayarlamalıdır, eğer su sertliği yüksek olan bölgelerde makinenizi kullanıyorsanız mutlaka ayarını 4-5 olarak ayarlanmalıdır veya su sertlik kireç oranınız düşük olan bir bölgede makine kullanıyorsanız teknik servisin size tavsiyesine göre makine tuzu kullanmayabilirsiniz. Makine tuzunun amacı su sertliğini yumuşatarak bulaşıklardaki yıkama kalitenizi arttırmaktadır, uygun olmayan tuz ayarı veya uygun olmayan bölgelerde tuz kullanılması cam eşyalarınızda çizilmeler oluşturacaktır veya kireç lekeleri olacaktır.

KULLANILAN DETERAJANIN ÖNEMİ

Bulaşık makinelerinde tercih ettiğiniz deterjan yıkama performansında başrol oynamaktadır, piyasada deterjan çeşitleri oldukça fazladır (3 bir arada tablet, 3 bir arada kabsül, toz , sıvı olarak değişmektedir) Kullanmakta olduğunuz deterjana göre makinemizin tuz ve parlatıcı ayarları buna uygun olarak ayarlanmalıdır. Teknik servis olarak tavsiyemiz 3 bir arada kapsül deterjanları tercih etmeniz olacaktır çünkü kapsül deterjanlar suda çözülme süreleri daha kısadır ve yıkama kalitelesi daha iyi olacaktır. Bulaşık makinesi deterjanımızı saklarken dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus var; deterjanımızı muhafaza ederken mutlaka kendi ambalajında hava almayacak şekilde saklamanızı öneririm çünkü havayla teması olduğunda deterjanınız özelliğini kaybedecektir buda yıkama problemleri oluşuracaktır bu sebebten deterjanlarımızı kendi orjinal ambalajlarında saklayın ve nemden uzak tutunuz.

BULAŞIK MAKİNASINDA BİLİNMESİ GEREKEN FAKTÖRLER

Bulaşık makinalarımızda eşyalarımızı yıkarken bu faktörleri bilmekte fayda vardır;

1- Aleminyumlarda kararma yapabilir.

2- Tavalarımızın teflon kısımlarını kurutma yapmaz.

3- Yüksek derecelerde hassas plastik eşyaları yıkarsanız şekil değişikliği olabilir.

4- Ağaç kaşıklarımızı vb. ürünleri yıkadığımızda şekil değişikliği yapabilir.

BULAŞIK MAKİNASI TEMİZ YIKAMIYOR

Kullanmakta olduğunuz bulaşık makinasının performansından memmun değilseniz, şu hususları gözden geçirin;

1- Kullanmakta olduğunuz program yıkamakta oldunuz bulaşıklara göre uygun olmalıdır, Tencere tava yıkamakta iseniz en yoğun programı seçmelisiniz, bardak tabak ağırlıklı bulaşıklarda normal yıkama programı seçilmelidir.

2- Kullandığınız deterjanı gözden geçirin ( deterjanı saklama koşulları uygun olmalıdır)

3- Parlatıcınız iyi kalitede değil ise yıkama performansınızı çok etkilemektedir, Bulaşılarda su lekesi, Bulaşıklarda kurutmama şikayeterini iyi bir parlatıcı kullanarak çözebilirsiniz.

4- Parlatıcı ayarınız uygun olamaya bilir kurutma seviyesi düşük ise parlatıcı ayarını yükseltebilirsiniz veya bardaklarda renk değişimleri oluyor ise parlatıcı ayarını düşürmeniz gerekmektedir.

5- Bulaşıklarınız beyaz kireç lekesi gibi çıkmakta ise tuz ayarınız makinenizi kullandığınız bölgeye uygun olmayabilir, Su sertliğiniz yüksek ise bulunduğunuz bölgede mutlaka tuz kullanmanız gerekmektedir. Hersey normal ise ve bulaklarınızda çizilme ve kireç lekesi devam ediyor ise Muhtemel tuz kutunuz arızalıdır teknik servis ile iletişime geçmeniz yararınıza olacaktır.

6- Kullanmakta olduğunuz deterjanlar faktörtür tavsiyemiz 3 bir arada kapsül deterjanlardır. Bardaklarınızda toz lekeleri gibi pütürtüler oluşuyor ise mutlaka kapsül deterjan kullanmanızı tavsiye ederim.

7- Bulaşıklarınız deterjanlı çıkıyor veya deterjan kokuyor ise bulaşıklarınızı makineye temizleyip yerleştiriyor olabilirsiniz size tavsiyem bulaşıklarınızın kaba atıklarını selpak ile sıyırıp suya tutmadan yerleştirin çünkü kullanmakta olduğunuz deterjan yağa ve pisliğe karşı çözülme sağlıyor siz ne kadar bulaşıklarınızı temiz koyarsanız deterjan yıkama aşamasında çok fazla köpürecektir ve makina bunu durulama yapamayacaktır bu sebebten bulaşıklarımızı yağlı ve kirli olarak yerleştirdiğimizde deterjan köpük oranı düşecek ve yıkama sonucu daha iyi olacaktır.

8- Alt ve üst fiskiyelerin bakımını yapınız, su püskürten küçük delikler fiskiyelerimizi tıkayıp fiskiyenin dönüş turunu azaltır buda yıkama kalitesini etkilemektedir.

9- Alt tabandaki filte temizliğini 3 yıkamada birde olsa temizlemenizi öneririm.

10 -Piyasada bulunan makine temizleyiciler ile 2 ayda bir makinenizi boş yıkamanız yararınıza olacaktır.

BULAŞIK MAKİNESİ ÇALIŞMIYOR.

Makineniz çalışmıyor ise ;

1- Elektrik gelmiyor olabilir, elektrik geliyor fakat çalışmıyor ise Açma kapama şalteri arızalı olabilir( Bazı modellerde açma kapama şalteri bulunmayabilir)

2- Ana kart arızalı olabilir.

2- Cihaz açılıyor gösterge ışıkları yanıyor fakat hiç bir işlem yapmıyor ise kapı kilidiniz arızalı olabilir.

BULAŞIK MAKİNESİ SU ALMIYOR

Bulaşık makinemiz su almıyor ise;

1- İlk yapılması gereken musluk kontrolü ve musluk ile makine arasındaki hortumda kırılma olmamasını kontrol etmek gerekir.

2- Musluk ve makine arası temiz su hortumunun filtreleri pisliklerden (kum, taş vb. ) tıkanmış olabilir.

3- Su alma Elektrovalfi  (ventil, )arızalı olabilir.

4- Ana kart arızalı olabilir.

BULAŞIK MAKİNESİ SUYU BOŞALTMIYOR.

Makinemiz su boşaltmıyor ise dijital bir cihaz kullanmakta iseniz markaya göre değişik hata kodları verebilir. Makineniz su boşaltmıyor ise sebebleri olabilecek hususlar;

1- Tahliye hortumumuz tıkanmış olabilir.

2- Tahliye pompa motorunu tıkayan yabancı maddeler olabilir ( Ör: cam kırığı, limon çekirdeği vb.)

3- Tahliye pompa motoru arızaları olabilir.

4- Ana kart arızalıdır Tahliye pompa motorunu devreye almıyor olabilir.

 

 


Çamaşır makinası arızası.
buzdolabı arıza ve bakım

BULAŞIK MAKİNASI ARIZASI İçin Teklif İste

BÖLGE SERVİS •  FOOTER LOGO - BEYAZ LOGO BEYAZ EŞYA ARIZANIZ İÇİN TEKLİF ALMAK İSTER MİSİNİZ?
Ankara Beyaz Eşya Servisi Olarak En Hızlı Servis Hizmeti Veriyoruz!